Szolgáltatásaink

Alkalmazásfejlesztés

Megrendelőink igényeihez alkalmazkodva vállaljuk komplett szoftvermegoldások megvalósítását. A megvalósíthatósági tanulmány elkészítésétől az implementáción keresztül a karbantartásig vállaljuk az alkalmazás-életciklus teljes vagy részterületeinek lefedését.

Technológiák: a legmodernebb technológiák ismeretével és sok éves tapasztalattal a hátunk mögött, segítünk a megfelelő szoftvermegoldás megtalálásban. Akár meglévő rendszerek átalakításával, akár új megoldások keresésével segítünk ügyfeleinknek a költséghatékony megoldás megtalálásában.

Rendszertervezés

Megvalósíthatósági tanulmányok: az igények, elvárások és az ötletek alapos elemzésével feltérképezzük, hogy egy elképzelésből lehetséges-e egy termék, és ha igen, akkor miként.

Architektúrák: egy termék minősége és karbantarthatósága nagyban függ az elején megtervezett és kidolgozott rendszerarchitektúrától. Az egész projekt sikere múlhat az elején jól kidolgozott rendszertervtől. Sok éves tapasztalatunk a több rétegű és elosztott rendszerek területén segít, hogy optimális megoldást találjuk meg ügyfeleink számára. Különös hangsúlyt fektetünk a rendszereink biztonságára a megrendelők igényeinek figyelembevételével.

Projektervezés: ahhoz, hogy az elkészült tervekből határidőre a megfelelő minőségű termék meg is valósuljon, elengedhetetlen a rendelkezésre álló és a bevonandó erőforrások megfelelő ütemezése. Fontos számunkra, hogy ügyfeleink építhessenek az általunk lefektetett tervekre, s ne érjék váratlan meglepetések.

Projektmenedzselés

Nemzetközi környezetben és elosztott nagy projekten edződött projektvezetőink segítenek a projekttervek elkészítésében és a projekt levezénylésében. Legyen szó akár csak szakmai coachingról vagy átmeneti támogatásról, akár a teljes projektéletciklus felelősségének átvállalásról, biztosítjuk a projekt sikerességét. A menedzselés hatékonyságának növeléséhez biztosítjuk az optimális környezet kialakítását, legyen szó a tervezőeszközről, a verziókövető-rendszerről vagy a megfelelő controlling környezet felépítésről. Nemzetközi és elosztott környezetben elkészítjük a megfelelő kommunikációs és eszkalációs stratégiát, optimalizáljuk a feladatcsomagokat szétoszthatóságra.

Vezetői tanácsadás

Munkatársaink közül többen is hosszú időt töltettek el az információ technológia területén működő nemzetközi cégek menedzsmentjében. Az itt felhalmozott tudás és tapasztalat lehetővé teszi számunkra, hogy felsővezetői szinten is hozzá tudunk járulni partnereink fejlődéséhez, problémáik megoldásához, s ha csak átmeneti időszakokra is, akár menedzsment feladatok átvállalásához. Legyen szó a megrendelésállomány gyors bővülése által kiváltott dinamikus növekedés kihívásainak kezeléséről, vagy egy cég struktúrájának nemzetközi elvárásoknak is megfelelő átalakításáról, tapasztalatunk segít a megfelelő megoldás megtalálásában. Elsősorban a német nyelvterületen való terjeszkedésben tudunk segíteni az üzleti partnerek bizalmának elnyerésében, az együttműködési stratégia kidolgozásában.

Technológiai tanácsadás

Több, mint 20 éves tapasztalatunk a szoftverfejlesztés területén és munkatársaink magas szakmai felkészültsége révén állunk ügyfeleink rendelkezésére, amennyiben a legmodernebb technológiák felhasználásával, de a biztonságot és a költséghatékonyságot szem elől nem tévesztve keresik az optimális szoftvermegoldást. Akár az alapcélok kidogozásáról, akár a már elkészült technológia koncepció auditálásáról legyen szó, biztosítjuk a támogatást. Természetes számunkra, hogy a futó projektekben fellépő technológia problémák megoldásában segédkezünk, s keresünk a partnereinknek új megoldásokat.

Erőforrás kihelyezés

Amennyibben csak bizonyos részfeladatok elvégzésére van szükség, felkészült kollégáink ebben is állnak rendelkezésre. Legyen szó akár egy komponens kifejlesztésről, akár a projektvezetéséről, a megfelelő szakembert tudjuk külső projektek számára is biztosítani. Hogy megrendelőink az alaptevékenységükre koncentrálhassanak, s a szoftverfejlesztés és üzemeltetés terhei lekerüljenek a napi rutinfeladatok listájáról, fontos, hogy megfelelő erőforráskihelyezési koncepcióval rendelkezzenek. A legjobb eredmény elérése érdekében létfontosságú a meglévő folyamatok átvilágátása, a konkrét célok megfogalmazása – mind erőforrás oldalról, mind költség oldalról –, s a megfelelő partner megtalálása. Tekintettel az ilyen jellegű döntések hosszútávú kihatásaira, minimálisan elvárható igény, hogy a partnerek tervezett fejlődési pályájához is hozzáigazításra kerüljön a koncepció.

Erőforráskihelyezési stratégia

Ahhoz, hogy az erőforráskihelyezés az első perctől megfelelően működjön, a kölcsönös bizalom és partneri viszony mellett elengedhetetlen az együttműködési stratégia részletes kidolgozása, amely a hosszútávú megelégedettség záloga. Ezen a területen szerzett évtizedes tapasztalatunk segít abban, hogy ügyfeleink az informatikai tevékenységüket a leghatékonyabban választhassák le az alaptevékenységükről.

Projekt auditálás

Gyakran felmerülő igény, hogy üzleti partnereink a projekt megkezdése előtt bizonyosságot szeretnének szerezni, hogy a kidolgozott koncepció(k) és projektterv(ek) az eredetileg kitűzött célok megvalósulását biztosítják-e. Ebben a fázisban még alacsony költségvetési kockázat mellett lehet kiszűrni és módosítani a terveket, amelyhez támogatást nyújtunk. Futó projektek esetében is felmerülhetnek olyan helyzetek, amikor szükséges annak a felmérése, hogy az eredeti tervekhez képest még mindig a kijelölt pályán haladnak a tevékenységek. Ez különösen komplex feladatok esetében segít a megfelelő helyzetértékelés elkészítésében. Nehézségek esetén segítünk a megfelelő „pályamódosítás” végrehajtásában, a stratégia újragondolásában.