GYAKORNOK LEHETTEM A NYÁRON

Blog

GYAKORNOK LEHETTEM A NYÁRON

A 2017-es évi nyári, 8 hetes gyakorlatomat a Marktsoft-nál töltöttem. Már a jelentkezés is gördülékenyen ment, az interjún is jól éreztem magamat. Kötetlen, baráti hangulatú beszélgetés volt, nem a megszokott kikérdezés jellegű. A papírmunkák elintézésében is rendkívül segítőkészek voltak, még helyettem is dolgoztak, könnyítve a jelentkezés folyamatát.

Másik gyakornoktársammal együtt, az interjún is felvázolt nyilvántartó rendszeren kellett dolgoznunk, ami az elején nagy feladatnak tűnt. Már az első nap biztosítva volt saját munkakörnyezet, korszerű számítógép, több monitorral ellátva.

Az 1 hetes betanuláshoz minden anyagot biztosítottak, az alap tudást ebből megkaptuk az adott programozási nyelvhez. Ezután kezdődött az igazi projektmunka, aminek tervezésében és kivitelezésében folyamatos segítséget kaptunk. A vezetőség is kapcsolatot tartott velünk napi szinten, érdeklődtek, hogy halad a munka, szükségünk van-e valamilyen segítségre. A munkatársaink pedig egész nap rendelkezésünkre álltak, minden kérdésünkre a legjobb tudásuk szerint válaszoltak. A folyamatos megbeszéléseknek köszönhetően, melyeken segítséget kaptunk a projekt részekre történő bontásában, azok kivételezésében, hamar kiderült, hogy nem egy képességeinket meghaladó, nehéz feladatról van szó.

8 héten át tartó folyamatos munkával, időben sikerült befejezni a kitűzött célt. A remek munkakörnyezetnek köszönhetően nagyon jól éreztem magam a cégnél, így hamar el is telt ez az idő. Az irodákban klíma volt, melyeket szabadon használhattunk, biztosítva volt ingyen vízadagoló, és kávégép, széles választékkal. A nap fénypontja a közös ebéd volt, ahova elég hamar becsatlakoztam én is, és ezek szintén jó hangulatban teltek. Nagyon fiatalos a csapat, tele jókedvvel, és emberséggel. Senkin nem éreztem, hogy teher lennék, sem rosszindulatot, még néhány közös programjukra is elhívtak. Ez nem csak az én irányomba volt így, a munkatársak között sem láttam semmi konfliktust, tényleg barátságos, jó kedvű a társaság. Nem csak a saját feladatkörömbe láttam bele, lehetőség volt más projekt megbeszélésén is részt venni, és prezentációt is tartottak nekünk az egyik projektből.

Összességében nagyon jól éreztem magam a Marktsoft-nál, sokat tanultam, amiket kétség kívül fel tudok majd használni a későbbi munkáim, illetve tanulmányaim során. Bátran tudom ajánlani a céget, mind munkavállalóknak, mind pedig leendő ügyfeleknek.

Szösz Gergő

2017.08.25.