Java szakértői tippek – 1. NPE elkerülése

Blog

Java szakértői tippek – 1. NPE elkerülése

Most induló sorozatunkban olyan irányelveket és jó gyakorlatok mutatunk be rövid cikkek formájában, amelyek alapvetően hozzájárulnak a kód stabilitásának és minőségének növeléséhez.

Kiváló solution architect kollégánk, Nagy Péter Java témájú cikksorozatát ajánljuk. Péter alapvégzettségét tekintve mérnök, közel 30 éves tapasztalattal rendelkezik az informatikai szakmában. Vezetett már több, mint 100 fős IT csapatot, számos fejlesztést indított útjára, a mai napig szenvedélyének tekinti a programozást. Jelenleg egyik legizgalmasabb projektünket vezeti, ahol csapataival egy nagy német banki szolgáltatóval közös innovatív fizetési megoldásokra irányuló projekten dolgozik

Az első részben a helyes null-kezelésre mutatunk példát. A bemutatott típuskezelés és kódstílus segít elkerülni a Null Pointer Exception (NPE) hibákat, javítja a kód olvashatóságát és karbantarthatóságát. Használatával csökken a hibakeresési idő, hatékonyabbá válik a csapatmunka és a hosszú távú kódfejlesztés is egyszerűbbé válik.