PROFIZMUS, KEDVESSÉG ÉS MONOGRAMMOK

Blog

PROFIZMUS, KEDVESSÉG ÉS MONOGRAMMOK

Április végén, mint „tesztpilóta“ kerültem a bajor városba. Amíg én a kinti körülményeket csekkoltam, az Agenda rajtam keresztül a Marktsoftot.
Olyan fogadtatásban volt részem, amit még sehol nem tapasztaltam (kicsit rosszul is esik, hogy mint közben kiderült, mások szintén ezt kapják, és nem a CV-m miatt voltak ilyen figyelmesek velem, hanem mert itt így szokás).

A HR-en már várt a belépőm, a parkoló kártyám, a szobám ajtaján a nevem és az asztalomon minden, ami a munkámhoz elengendhetetlen, sőt, egy picit több is.

Részlegem vezetője (Robert Meier – RM) mellém telepedett és pillanatok alatt már a saját nevem alatt dolgoztam, a saját gépemen.

Az első hónapban egy hetekre lebontott forgatókönyvet kaptam, ami segített megimsernem az Agenda teljes keresztmetszetét és egy “Keresztapát” (MBS) is, aki türelemmel és jókedvvel plántálta belém a Delphi és az alkalmazásaink alapjait. (Viszonylag hamar Agendásnak éreztem magam.)  Választhattam, hogy doksikat kérek vagy „on the fly“ akarok tanulni.

Olyan szerencsésnek éreztem magam. Így kerestünk nekem egy kis tool-t, aminek a fejlesztésével “játszva” ismerhettem meg a számomra idegen fejlesztői környezetet.

Itt minden leírás, comment, hibaüzenet németül van, ami teljesen logikus, hiszen ez ügyfeleink anyanyelve. Egy banki szférából érkezőnek, aki az angol nyelven tartott meetingekhez szokott Bécsben, ez némileg szokatlan, de roppant kényelmes.

A figyelmes kollegák mellett a vérprofi intranet is komoly segítséget jelentett. Például egy munkatárs nevét (vagy monogramját) beírva egyből megtudom, a gépe be van-e kapcsolva (hoppá majd elfelejtettem, ami kicsit furcsa volt, hogy mindenkinek rendes asztali gépe van, igaz 2 nagyszerű PWR mentes monitorral), milyen feladatok tartoznak hozzá , illetve milyen jogosultságai vannak. Persze ezek kereshetőek is. Az elsősegély fülre kattintva látom, hogy ki az, akinek megfelelő végzettsége is van ezen a területen az emeletemen.

Itt megtalálom a közelben lévő éttermek napi ajánlatát is, mely igazán sokszínű. Engem valahogy mindig a Thai éttermek kötnek magukhoz, Trier után most Rosenheimben is.

 

Pár szó a városról: 

Ez a bajor kb 60.000 lakosú város a Mangfall és az Inn összefolyásánál fekszik. A RO-val kezdődő rendszámok már igazán ismertek lehetnek, akár itt nálunk, Budapesten is. Persze kint szép időben a kerékpárok veszik át az uralmat. Életemben először rendszeresen én is azzal közlekedtem. Jó volt úgy munkába menni, hogy a 20 perces út 75%-át folyóparton vagy kis erdei úton tehettem meg. Hiányzik…

 

 

 

 

Az AGENDA Informationssysteme GmbH & Co. KG 33 éve kezdte meg az adótanácsadók és könyvelők szoftveres támogatását, mely időközben személyi és számviteli szoftverekkel egészült ki a KKV-ok számára. A változó törvényi környezet és a bevételek kiszámíthatósága indukálta azt a megoldást, hogy 17.000 ügyfél ’csak’ bérli a szoftvert. Ez azt is jelenti, hogy az ügyfeleket folyamatosan le kell nyűgözni, így a program és a saját fejlődésünk is garantálva van.

 

Remélem, ez sokáig így marad!  A kezdet, a kint töltött három hónap, mialatt megismertem a céget (supportól kezdve a product managerekig, a monogramjukkal együtt, ami itt az azonosításra szolgál) és a bajor akcentust, mindenestre bizakodasra adnak okot.

 

Schee war es ! J

RT

 

És a száraz adatok:

Telephely: Oberaustraße 14 | 83026 Rosenheim

Ügyvezető: Dipl. Betriebswirt (FH) Manfred Kappel

Szolgátatások: Az Agenda szoftvereket, informatikai megoldásokat, szolgáltatásokat és ismereteket kínál

Alkalmazottak száma: 250 fő

Piaci szerep: Az Agenda Top-3 szolgáltató az adózási és üzleti tanácsadási területen és a vállalat üzleti szoftverek vezető szolgáltatója.

Web: www.agenda-software.de

Media: www.agenda-software.de/presse.htm

Projektek:  www.steuerberaterseite.de

www.buchhalterseite.de