Bemutatkozik: Kocsis Zoli

Blog

Bemutatkozik: Kocsis Zoli

Ismerjétek meg Kocsis Zoltán kollégánkat egy rövid interjún keresztül.

Szuper helyezést értél el többször is Magyarország legnagyobb onlineinformatikai versenyén, Angular frontend fejlesztés kategóriában. Legutóbb például a 346 induló versenyző közül, tied lett az előkelő 15. helyezés.  

    • Tervezel még indulni?

Kétszer is indultam és szerencsére mindkétszer sikerült jól szerepelnem a versenyben. Az még kérdéses számomra is, hogy fogok-e a jövőben is indulni. 

    • Ha egy teljesen laikusnak össze kellene foglalnod röviden a frontend lényegét, mit mondanál?

Legegyszerűbben talán azt, hogy minden, amit a böngészőben lát a felhasználó és amivel interakcióba tud lépni. A weboldalak, webalkalmazások megjelenése és működése. 

    • Általában a megjelenés vagy a működés a hangsúlyosabb rész?

Ez nagyban függ az elvégzendő feladattól, de a munkám során elég komplex webalkalmazásokon kell dolgoznom és azt mondanám hogy kb.: 60%-70% JavaScript (/TypeScript), 15% Html, 15% Css (/Scss). 

    • Téged leginkább mi vonz a frontend fejlesztésben?

Tetszik, hogy látom, átlátom egy-egy ilyen alkalmazás működését, megérthetem jobban a webes világot, mivel ez ma már jóformán megkerülhetetlen. Ott van velünk a mindennapokban. 

    • Munka után mi jelenti számodra az igazi kikapcsolódást?

Nagyon szeretek barkácsolni, ebben is meg tudom találni a kreativitást, ahogy a munkában is. Élvezem, ha sikerül egy bonyolultabb szerkezetet építenem. De például egy tolókapu készítése vagy egy kis térkövezés is jó kihívás volt számomra. 😊