Tesztautomatizálás – határterület a szoftverfejlesztés világában

A szoftvertesztelés nagy változáson ment keresztül az informatika világában. Előlépett a szükséges rosszból egy olyan külön szakiránnyá, amely nélkül bármilyen modern fejlesztés elképzelhetetlen. Nem csupán az elkészült termék vizsgálatával segíti a minőségbiztosítást, hanem egészen a tervezési fázistól tudja támogatni egy csapat munkáját, melynek fontos részété képezi már a tesztautomatizálás területe. 

A cikksorozatban szeretném bemutatni a tesztautomatizálást, közelebb hozni az olvasóhoz ezt a számomra igen kedves határterületet! Az általános ismeretterjesztésen kívül, be fogok mutatni olyan cégen belül is használt technológiákat és megoldásokat, amelyekkel a mindennapokban hozzáteszünk egy-egy projekt haladásához.

A fejlesztés és tesztelés sokáig két egymás nélkül nem létező, mégis leggyakrabban szemben álló szakterületet jelentett. A fejlesztők verejtékes munkával létrehoznak egy terméket, amit aztán a tesztelők szétcincálnak és tucatszámra dobják vissza a különböző bugokat. Később aztán a minőségbiztosítás és tesztelés nagyobb hangsúlyt kapott, ahogyan a klasszikusan elterjedt vízesés-modell egyre kevésbé lett tartható a gyors és agilis fejlesztést igénylő iparban – már nem csak „a végén megnézzük, hogy jó lett-e”, hanem sokkal inkább „végig építő kritikával vagyunk jelen”. A tesztek megtervezésénél szempont, hogy minél jobban lebontva tudjuk az egyes funkcionalitások működését vizsgálni, ugyanakkor az ügyfél szempontjából fontos folyamatok end-to-end is végig fussanak. Próbáljuk ki az összes új keresőmezőt, de próbáljuk ki azt is, hogy a bejelentkezés-kijelentkezés is működik-e még.

A két terület ott találkozott, amikor tesztelőkben és fejlesztőkben valahol egyszerre fogalmazódott meg, hogy bárcsak kevesebb dolguk lenne, mégis ugyanolyan vagy jobb minőségű szoftver jöhetne létre. A fejlesztésben hamar megjelentek az automatizált unit tesztek, sőt kifejezetten olyan alapelvek, amelyek a megírt tesztek alapján haladnak a kódolással (TDD – Test Driven Development). Unit és integrációs tesztek szintjén folyamatos ellenőrzést biztosítanak, akár minden egyes buildnél, jelentősen csökkentve így a potenciálisan létrejövő hibák komplexitását.

A tesztelésben az automatizálás egy igen tág fogalom – ide sorolhatunk gyakorlatilag bármilyen, ember által létrehozott, majd nem általa végrehajtott számítógépes parancssorozatot. Az elsődleges cél, hogy a repetitív, jól definiálható feladatokat ne értékes munkaórák árán végezzük el, legyen az eszköz egy Excel makró vagy bármilyen egyéb script. Ma az automatizált tesztfejlesztő számos keretrendszer közül választhat: a felvétel-lejátszást végrehajtó programoktól elkezdve (pl. Selenium IDE), egészen a fejlesztés módszeréhez közel álló eszközökig (pl. Selenium Webdriver, Cypress).

A határterület előnye, hogy mindkét oldalról jól megközelíthető – sokan a manuális tesztelés felől indulnak el az tesztautomatizálás felé, illetve a fejlesztők közül is egyre többen érdeklődnek a speciális, új nézőpontot igénylő terület iránt. A tesztelés általánosan egy igen színes munkakör, a precizitás mellett elengedhetetlen a csapattársakkal való közvetlen együttműködés is, erre teret ad és bíztat is a modern fejlesztés módszertana. Minél hamarabb csatlakozik a szoftver életciklusába a tesztelés, annál jobban kialakul az egész csapatban az együttműködés a klasszikusan fennálló ellentétek helyett, hiszen nem egymás munkáját hátráltatjuk, kritizáljuk, hanem közösen dolgozunk a lehető legjobb eredményért.

Többször tapasztaltam ezen a területen, hogy egy csapaton belül akár a fejlesztés és tesztelés közötti mediációban is mennyire hasznos a tesztautomatizálás: ha kellett, mind a két oldalnak el tudtam magyarázni, miért fontos az adott lenyíló menü működése. Így nem annyiban maradt a dolog, hogy valami lassú és rosszul működik, viszont nem érkezik meg a javítás és nem válaszolnak, hanem el tudtam magyarázni a tesztelőnek, mit jelent a másik oldalon egy nem várt refaktorálás, illetve a fejlesztőnek, hogy az adott tesztesetben milyen folyamatok kapcsolódnak össze.

Sokáig kerestem az illusztrációkat a tesztautomatizálás címszóhoz, viszont a legtöbb esetben valami robotos ábra került elő vagy fogaskerekek. Azt gondolom, sokkal inkább szól ez a terület is az emberekről, hiszen új eszközökkel és módszerekkel azt támogatjuk, hogy mindenki a lehető legtöbbet hozza ki magából, jól működjön a csapat és a lehető legjobb szoftver jöhessen létre!

Sokáig kerestem az illusztrációkat a tesztautomatizálás címszóhoz, viszont a legtöbb esetben valami robotos ábra került elő vagy fogaskerekek. Azt gondolom, sokkal inkább szól ez a terület is az emberekről, hiszen új eszközökkel és módszerekkel azt támogatjuk, hogy mindenki a lehető legtöbbet hozza ki magából, jól működjön a csapat és a lehető legjobb szoftver jöhessen létre!

Csatlakozz tesztautomatizálóként a Marktsoft csapatához Te is.

Jó megoldások home office-on innen és túl

A beilleszkedés időszakában személyes, irodai, „együtt dolgozós” időt biztosítani.  Applikációt is vehetünk már az „onboarding” személyesebbé tételéhez! Bármilyen jól szabályozottak is a folyamatok, nem fedik le teljesen azt, hogy a munkavállaló megtanulhassa: mi így dolgozunk, így közelítjük meg a problémákat, így kommunikálunk egymással, a vállalati kultúránk hogyan mutatkozik meg a mindennapokban.

Soft skillek egyre fontosabbá válnak. Az a jó hír, hogy a soft skillek tanulhatóak, fejleszthetőek!

Már a kiválasztásnál célszerű tudatosan egyre több figyelmet fordítani a soft skillekre a szakmai tudás mellett. Hiába a szakmai tudás, ha a csapat munkáját megnehezíti egy kolléga.

 Képzések szervezése a meglévő munkatársaknak, nem csak a time managementről, hanem a konfliktuskezelésről, a burnout elkerüléséről, a kommunikációról, work-life balance-ról és a relaxálásról. Sok helyen ezt rendszeres csoportfoglalkozás keretén belül oldják meg.

 A kölcsönös bizalom nagy kincs a munka világában (is).

Az elköteleződés, az, hogy gyorsan és hatékonyan oldjunk meg krízishelyzeteket, konfliktusokat, hogy csapatként működjünk – mindez lehetetlen bizalom nélkül. A közös, nem a munkához kötődő tevékenységek csodát tesznek ezen a téren.

Olyan ötletekről hallok mostanában, mint borkóstoló estek, sörözés, grillezés, jótékonysági, segítő munka együtt, sport, vetélkedő délutánok.

 A „wellbeing” fontossága, felértékelődése, az eddigi hagyományos cafetéria juttatások mellett megjelenő új lehetőségek:

 • masszázs a munkahelyen
 • jóga, pilates órák az irodában
 • vagy akár, hogy a munkavállalók már személyes, független life coach-ot választhatnak, amelyet a cég támogat

Az „új normál” fontos lehetőség a fejlődésre.  Lehetőség arra, hogy ne egy újrahasznosított múltból építsünk jövőt magunknak. Lehetőség akkor, ha észrevesszük, hogy már nem játszhatunk a régi szabályok szerint.  Az „új normál”-ban fontosabb az, hogy jól csináljuk a dolgokat, mint az, hogy engedjünk a sürgősség noszogatásának.

The „new normal”, a home office-on innen és túl

new normal marktsoft

Sorozatunk előző részében megvizsgáltuk a home office előnyeit és hátrányait egy szakember szemén keresztül. Itt tudod elolvasni, ha még nem láttad.

Amikor egy krízishelyzetet igyekszünk átvészelni, legtöbbször az a gondolat tartja bennünk a lelket, hogy „most nehéz, de ha elég erősek vagyunk és kitartunk, akkor túléljük mindezt, és visszatérhetünk a normális mederbe”.  

A hosszan tartó krízisek természetéből fakad, hogy változásokra van szükség, alkalmazkodnunk kell a megváltozott körülményekhez.  

Ha elég sokáig tart ez az időszak, akkor eljön az a pont, ahonnan már nincs visszatérés a régi működéshez, a régi „normához”. Nincs lehetőség a visszarendeződéshez.  Bármennyire is vágynánk a jól bevált, ismerős, biztonságos „régi kerékvágás” szerinti életre. 

 A szokatlan, idegen, fura lesz az új normál.  Mindez viszonylag hirtelen történik, kénytelenek vagyunk máshogy csinálni a dolgokat. Nincs idő kidolgozni, kutatni a legjobb megoldásokat. Igyekezünk a legjobb tudásunk szerint dönteni, de valójában vakon repülünk. Menet közben kell korrigálni, a pillanatnyi tapasztaltok alapján. 

Úgy tűnik, a munka világában is eljött az új normál ideje. 

 Az egyik napról a másikra történő tűzoltó taktikák tapasztalatai alapján új stratégiák születnek. A cégek és a munkavállalók is elkezdtek új koncepciókban gondolkodni. A megváltozott szokásokból, módosult értékhierarhiából indulnak ki.  

 Vannak már tapasztalatok arról is, hogy milyen problémák és milyen előnyök adódnak a megváltozott működésből. Azt már biztosan látjuk, hogy a régi szép idők nem jönnek vissza és hogy mi van negatív hatással, mi nem hasznos hosszabb távon. 

 Minden cég próbálkozik kialakítani az ÚJ NORMÁL-t, egyfajta hibrid működést. Ötvözni az irodai és otthoni munka előnyeit. Optimalizálni az erőforrásokat, és olyan vállalati kultúrát kialakítani, ami rugalmas, és vonzó tud lenni a különböző igényű munkatársaknak is. 

 Milyen válaszokat adnak a cégek a felmerülő problémákra? A teljesség  igénye nélkül, napjaink leggyakoribb témái:  

 • Ha kiválasztás és az onboarding folyamat is kizárólag online történik, nem alakul ki olyan erős elköteleződés a munkatársakban. Sokszor úgy érzik, légüres térben dolgoznak, nem kapják meg a szükséges támogatást a beilleszkedéshez. Formális marad a kapcsolatuk a teamleaderrel és közvetlen kollégákkal, ami a napi munkában csökkenti a hatékonyságot.  
 • Ha úgyis csak egyedül, csak online dolgozik az ember, akkor majdnem mindegy, kinek dolgozik. Mi tartja meg a munkavállalót annál cégnél, ami már invesztált a dolgozóba?  
 • Hiányzik a közösség ereje, hiszen a motiváció és a morális erő nagy részét innen kapjuk.   

A folytatásban körülnézünk, milyen ígéretes megoldások születnek a cégeknél. 

Szakértőnk: Pazár Kinga

Modern Emotional Health coach

Új szintre léptünk – A Marktsoft Kft. is az S&N csoport részévé vált

A Marktsoft Kft. is az S&N csoport részévé vált – az új nevünk S&N Marktsoft Kft.

Az egyedi szoftverfejlesztés és informatikai tanácsadás területén több, mint 30 éves működési múltra visszatekintő Marktsoft Kft. 2017-ben alapította német partnerével joint venture-ként az Abiscon SAS Kft-t. A közös cég gyors fejlődése 2019-ben még nagyobb lendületet kapott, amikor a német pénzügyi szektor egyik jelentős IT-szolgáltatója lépett be új partnerként. A tovább gyorsuló növekedés igazolta az együttműködés hatékonyságát és azt, hogy az erős nemzetközi vállalati háttér nagyon kedvező fogadtatásra talált a meglévő és újonnan belépő ügyfelek körében.

Az Abiscon SAS Kft. után, az együttműködés következő mérföldköveként, az addig teljesen magyar tulajdonban lévő anyacég, a Marktsoft Kft. is belépett az S&N Group kötelékébe. Ezt követően az azonos hátérrel rendelkező két magyar társaság összeolvadásával, 2022. januárjában elindult pályáján az új, dinamikus fejlődést ígérő, kiterjedt technológiai portfólióval rendelkező cég, az S&N Marktsoft Kft.

A Marktsoft Kft. stabil, nagy múltra visszatekintő ügyfélkörét, valamint az ipari és a gyártási területeken szerzett sokrétű tapasztalatát vitte be a vállalatcsoportba, emellett a közös együttműködés a Microsoft technológiák erősödését is jelenti az S&N Group technológiai portfóliójában.

Az elődtársaságok jogutódjaként újjáalakult S&N Marktsoft Kft., immáron az S&N Group stabil nemzetközi hátterével, jó esélyekkel indul, hogy a korábbi piaci ügyfélkörét tovább bővítse a pénzügyi szektornak nyújtott szolgáltatásaival, az előtte még jobban kinyíló nemzetközi IT-piac jelentős és tőkeerős szereplőjévé váljon.

Bem Gábor, a korábbi Marktsoft Kft. és Abiscon SAS Kft. közös ügyvezetője irányítja továbbra is az összeolvadt céget. Gábor a cégátalakulással kapcsolatban a következőket nyilatkozta: “Az S&N cégcsoporttal való együttműködés további, izgalmas perspektívákat ad munkatársainknak; egységes,  hatékonyabb értékesítést és piaci jelenlétet biztosít a számunkra. Az S&N Group tagjaként elsősorban dél-német régióban, illetve az észak-rajnai területeken számítunk új ügyfelekre.”

Budapest vonzó helyszín az S&N cégcsoport számára, ezen perspektívát Markus Beverungen, az S&N Group AG igazgatótanácsának vezetője a következőképpen fogalmazta meg: „Az elmúlt két évben a közös munka során a cégek munkatársai már számos ügyfélprojekten és termékfejlesztésben dolgozhattak együtt. Mindig is lenyűgözött bennünket a magyar kollégák professzionalizmusa, a szakmai hozzáértésük, a nagyon jó nyelvtudásuk, ehhez kapcsolódóan még a kedves kollegialitásuk és abszolút megbízhatóságuk is. Nagyon hasonlóak vagyunk értékrendünkben és vállalati kultúránkban. Mostantól az S&N Group az S&N Marktsoftnak köszönhetően egy újabb taggal válik még inkább nemzetközibbé, sokszínűbbé és szélesebb technológiai spektrumúvá”.

Backend Developer (MS2214)

Cloud-alapú webes alkalmazásfejlesztés az egyik Big Four németországi HQ-nál, ahol saját termékpalettájukat növelnék különböző szektorokra fókuszálva. Ennek alapját az SAP BTP felhő platform adja. A munka remote végezhető.

 •  

Az alábbi kompetenciák szükségesek:

   • Erős NodeJS / NPM / JavaScript ismeretek
   • REST API ismeretek
   • ODATA ismeretek
   • Teszt framework ismerete (pl.: JEST)
   • Relációs adatbázis ismeretek
   • Verziókezelő ismerete (git)
   • CLI használata

Az alábbi kompetenciák előnyösek:

   • SAP CAP / CDS ismerete
   • Egyéb SAP rendszerek ismerete (HANA, S4, BW)
   • Scrum / kanban / agilis fejlesztés ismerete
   • Különböző adatmodellek implementálás

Egyebek:

   • A projekt nyelve angol, de nagyon ajánlott a német nyelv is.
   • Elvárt tapasztalat: erős medior, majdnem senior.
   • A projekt hosszútávú, illetve bővülő.
 •  

FULL STACK FEJLESZTŐ (MS2112)

Az elektronika, automatizálás és digitalizáció terén a világ egyik vezető nagyvállalatával közös hosszútávú fejlesztési projektjeinkhez keresünk angolul beszélő munkatársakat.

Feladatok:

  • Szoftverfejlesztés nemzetközi ügyfelekkel SCRUM módszertan szerint
  • Webes alkalmazások fejlesztése nagyvállalati környezetben

Elvárások:

   • .net Core magas szintű ismerete
   • Terraform/Azure (különösen Build Pipelines, CI/CD)
   • MongoDB
   • Kubernetes Docker-Containerek
   • Softskillek: Frontend/Backend/DevOps feadatok közötti rugalmas és hatékony váltás képessége (Kontext-Switches), hajlandóság DevOps és Service jellegű feladatok elvégzésére
   • Kommunikáció képes angol nyelvtudás

Előnyök:

Amit kínálunk:

  • Stabilitás, hosszú távú munkalehetőség
  • Érdekes feladatok nemzetközi környezetben
  • Jó csapat
  • Versenyképes fizetés
  • Nyelvtanulási lehetőség

Állás, munka területe(i):

  • Programozó, Fejlesztő

Foglalkoztatás jellege:

  • Teljes munkaidő

Szükséges nyelvtudás:

  • Angol nyelvtudás- közepes/ kommunikációképes szint

Szükséges tapasztalat:

  • 3+ év

A home office előnyei és hátrányai egy szakember szemével.

Home, sweet home?

Arról kérdeztük Pazár Kinga coach-ot, hogy a fenti szlogen vajon az utóbbi időben is meg tudta-e őrizni a varázsát.

A klienseim 100%-át érintette a covid helyzet, a pandémia okozta változások. 95% nézett szembe a home office kihívásaival.

Van, aki örömmel vette az új munkakörülményeket, van, aki nehezen, erőlködve szokott bele, de senkitől nem hallottam, hogy „nekem mindegy”. Sokan először örültek, azután a hónapok teltével alig várták, hogy visszatérhessenek az irodában.

Az elmúlt 18 hónap alatt már felismerhető minták, tanulságok gyűltek össze.

Érdekes látni, hogy a munkavégzésen kívül hogyan befolyásolta a home office a magánélet számos területét is. Igyekszem elkülöníteni a hatósági intézkedések, zárlatok hatását, amiben segítenek azok az időszakok, amikor feloldották a korlátozásokat, lehetett étterembe, szórakozóhelyekre, edzőtermekbe járni.

A nálam lecsapódó első változás az volt, hogy megnőtt az ügyfeleim száma. Várólistát kellett nyitnom. Arra gondolok, hogy az emberek elszigeteltnek érezték magukat, elbizonytalanodtak és nagyobb felelősséget akartak vállalni a jövőjükért.

Minek örülünk a home officeban?

 • megnyerem az utazási időt
 • spórolok az útiköltségen, benzinen
 • rugalmasan tudom beosztani a napomat
 • nem kell alkalmazkodni a munkatársakhoz
 • személyes szférám biztonságban van
 • kellemetlen helyzeteket nem kell élőben átélnem
 • kevesebb súrlódás a kollégákkal
 • az otthon melege
 • nem kell „felöltözni”
 • több idő szeretteimmel
 • szabadon alakítom a körülményeimet
 • kutyus, cicus velem lehet
 • több idő magamra

Minek nem örülünk a home office-ban?

 • az online meetingek hosszú ideig tartanak
 • elvárják az azonnali reagálást, nem tudok úgy lazítani, mintha kimennék a kávézóba, szomszéd irodába vagy a telefonszobába
 • csak a „hivatalos” információ áramlik
 • nincsnek határok a munkaidő és magánélet között
 • sokan még este 10-kor is megnyitják az emaileket, ezért úgy érzik, 12-14 órát dolgoznak
 • nincs személyes érintkezés
 • hiányoznak a spontán kapcsolódások
 • monoton körülmények, alvás, evés, munka, kikapcsolódás, ugyanott történik
 • nagy önfegyelem kell a folyamatos munkához
 • otthoni dolgok elterelik a figyelmem
 • könnyen bepunnyadok, nehéz elindulni sportolni, kimozdulni

Összességében azt látjuk, hogy az irodai munkavégzés korlátokat is jelent, de ugyanakkor kapaszkodókat is nyújt. Biológiailag törzsi állatok vagyunk ☺. Szükségünk van élő kapcsolatokra az optimális működéshez. Az online kapcsolódás ezt csak részben elégíti ki. A közösséghez tartozás egyik fontos részének bizonyul a munkahelyi team. A munka szervezése és az operatív végrehajtás sokszor kevésbé rugalmas, ha fizikailag elkülönült térben dolgozunk. HR-es körökben feltűnt, mennyi „nem hivatalos infót” adtunk át a véletlen találkozások során a liftre várva, kávézóban, stb. Mennyire értékesek, hasznosak az ilyen infók egy szervezet életében. És mennyire hiányoznak.

Váratlanul ért, hogy meglepően sokan kezdtek új munkahelyet keresni. Miért pont most? Az egyik ok biztosan az, ha a csapatszellem, a team megtartó ereje gyengül élő kapcsolat nélkül.

Hogyan tovább? Hogy lehetne rugalmasan alkalmazkodni a kihívásokhoz, felhasználni a kényszer szülte tanulságokat, tapasztalatokat? Újra gondolni, átalakítani a XXI. századi munkával, munkaszervezéssel, team munkával kapcsolatos meglévő tudásunkat, kísérletezni, új formákat kipróbálni…….

Pazár Kinga

Modern Emotional Health coach

.NET CORE FEJLESZTŐ (MS2110)

Európa logisztikai piacának egyik legnagyobb szereplőjével közös hosszútávú fejlesztési projektjeinkhez keresünk angolul beszélő munkatársakat.

Feladatok:

  • Szoftverfejlesztés nemzetközi ügyfelekkel SCRUM módszertan szerint
  • .NET Core backend fejlesztése nagyvállalati környezetben

Elvárások:

  • Felsőfokú szakirányú végzettség
  • .NET Core (C#) magas szintű ismerete
  • Unit tesztek írásában szerzett tapasztalat
  • Valóban kommunikációképes angol nyelvtudás
  • Felelősségteljes munkavégzés önállóan és csapatban

Előnyök:

  • Entity Framework Core, illetve ASP.Net Core ismerete
  • TFS/Git használata feladat- és verziókezelésre
  • Clean Code tapasztalat

Amit kínálunk:

  • Stabilitás, hosszú távú munkalehetőség
  • Érdekes feladatok nemzetközi környezetben
  • Jó csapat
  • Versenyképes fizetés
  • Nyelvtanulási lehetőség

Állás, munka területe(i):

  • IT programozás, Fejlesztés

Foglalkoztatás jellege:

  • Teljes munkaidő

Szükséges nyelvtudás:

  • Angol – B2/kommunikációképes szint

Szükséges tapasztalat:

  • 5+ év

TESZTFEJLESZTŐ / TESZTAUTOMATIZÁLÓ (MS2109)

Európa logisztikai piacának egyik legnagyobb szereplőjével közös hosszútávú fejlesztési projektjeinkhez keresünk angolul beszélő munkatársakat.

Feladatok:

  • .NET Core web service-ek tesztautomatizálása
  • Tesztautomatizálási szkriptek fejlesztése (és nem manuális tesztelés)
  • Részvétel SCRUM csapatban nemzetközi környezetben

Elvárások:

  • Valamilyen tesztautomatizálási eszközön való fejlesztésben/szkriptelésben szerzett tapasztalat
  • Valóban kommunikációképes angol nyelvtudás
  • Felelősségteljes munkavégzés önállóan és csapatban

Előnyök:           

  • ReadyAPI tesztautomatizálási tapasztalat
  • TFS/Git használata feladat- és verziókezelésre

Amit kínálunk:

  • Stabilitás, hosszú távú munkalehetőség
  • Érdekes feladatok nemzetközi környezetben
  • Jó csapat
  • Versenyképes fizetés
  • Nyelvtanulási lehetőség

Állás, munka területe(i):

  • IT programozás, Fejlesztés
  • Tesztmérnök

Foglalkoztatás jellege:

  • Teljes munkaidő

Szükséges nyelvtudás:

  • Angol – B2/kommunikációképes szint

Szükséges tapasztalat:

  • 3-5 év

TESZTFEJLESZTŐ / TESZTAUTOMATIZÁLÓ (MS2105)

Európa logisztikai piacának egyik legnagyobb szereplőjével közös hosszútávú fejlesztési projektjeinkhez keresünk németül/angolul beszélő munkatársakat.

Feladatok:

  • Webes felhasználó felületek és web service-ek tesztautomatizálása
  • Tesztautomatizálási szkriptek fejlesztése (és nem manuális tesztelés)
  • Együttműködés a tesztelőkkel, product ownerekkel, fejlesztőkkel

Elvárások:

  • Webes szoftvertesztelési tapasztalat
  • Valamilyen tesztautomatizálási eszközön való fejlesztésben/szkriptelésben szerzett tapasztalat
  • Keyword- és/vagy Data-Driven Testing jártasság
  • B1-szintű német nyelvtudás (írott német szöveg értése is elég lehet)
  • C# alapismeretek
  • Felelősségteljes munkavégzés önállóan és csapatban

Előnyök:             

  • Ranorex és/vagy Selenium tapasztalat
  • Visual Studio / Azure Devops ismerete
  • Angol nyelvtudás

Amit kínálunk:

  • Stabilitás, hosszú távú munkalehetőség
  • Érdekes feladatok nemzetközi környezetben
  • Jó csapat
  • Versenyképes fizetés
  • Nyelvtanulási lehetőség

Állás, munka területe(i):

 • IT programozás, Fejlesztés
 • Tesztmérnök

Foglalkoztatás jellege:

 • Teljes munkaidő

Szükséges nyelvtudás:

 • Német – B1 szint (alapfokú nyelvvizsga szintje)