MARKTSOFT villáminterjú

5 motiváló válasz ügyvezetőnktől, Bem Gábortól arról, hogy miért jó a csapatunkhoz tartozni

– A távmunka a Marktsoft Kft. esetében a kívülálló számára is járható útnak tűnik, bennfentesként mégis milyen következtetéseket vonnál le az elmúlt időszak alapján?

A tavaszi home office üzemmódra való átállás valóban viszonylag zökkenőmentesen zajlott cégünk berkeiben, mert már korábban lemodelleztük ennek elméleti és gyakorlati feltételeit, s egyébként sem áll távol a már bejáródott munka-módszereinktől. Persze az előállt járványhelyzet mindannyiunkat bizonyos szabályok betartására kötelez, például csak hetente egyszer megyek be az irodába, hogy óvjam a kollégáimat. Nem szeretnék rizikófaktorrá válni. Nyílt titok, hogy a csapatunkból ketten is vírusfertőzöttek lettek az elmúlt több, mint fél év alatt, de működésünkben ez nem okozott zavart és szerencsére gyorsan felépültek a kollégák.

„…Nehezek lehetnek most a látási viszonyok a vállalkozásban, úgy általában. Nem látni messzire, de ez nem feltétlen akkora baj, mint gondolnánk. Az erdőben is, ezen a ködös reggelen, annyit mindig látok, amennyi a következő 10-20 méterhez kell – aztán ha odaértem, majd látom a többit”

Gál Kristóf vállalkozó

– A nagyon is aktuális gazdasági válság hatásai mennyire érezhetők, és hogy alakul az együttműködésetek olyan állandó partnerekkel, mint például az Agenda?

Alapvetően bizakodó vagyok, de tény, hogy a gazdaság nehéz helyzetben van máris, világszinten is. A digitalizáció felgyorsulása hozhat megoldásokat, tehermentesítést bizonyos szektorokban. A pénzügyi és logisztikai területen működő partnereink erősek tudtak maradni, az autóipari beszállítókat viszont megviselték az elmúlt hónapok eseményei. Sokan az előre menekülést választják, de ehhez komoly tőkeerőre van szükség. Az Agendát keményen érinti a válság, viszont a pozitív és negatív hatások szerencsés kiegyenlítődése stabilan tartja őket. A kilátástalanság mindenkit zavarba ejt, mi sem dughatjuk a homokba a fejünket, de inkább válságálló projekteket modellezünk.

-Többször szóba került már ezeken a felületeken a cégnél uralkodó átlagon felüli munkahelyi légkör, mégis mi köti ide a munkatársakat esetenként több, mint tíz éve?

Bár egy normális világban mozgalmas életet élünk és külföldi partnereinkkel is élénk szakmai kapcsolatot ápolunk, mégiscsak egy nyugalmas, elmélyült munka folyik itt amikor a saját tágas irodáinkban dolgozhatunk.

– Hogy viselitek a pezsgő közösségi élet hiányát?

Természetesen a napi munkamenet nálunk eleve némi távolságtartással jár, ami az utóbbi időben túlteng sajnos. A digitalizáció nem helyettesíti a napi személyes kapcsolattartást, az élő szót. A négyszemközti beszélgetések hiányát magunk is szenvedjük, ha nem is annyira, mint például a turizmusban vagy a vendéglátásban dolgozók. Az a bizonyos plusz motiváció is kihívást jelent mostanában. Mert valóban, a csapatépítő borkóstolóink, az önkéntes munkánk plusz energiát adott valamennyiünknek. Körvonalazódni látszik már viszont a hagyományos céges karácsonyi vacsoránkat helyettesítő szabadtéri bográcsozás terve, amit szűk körben szeretnénk idén megvalósítani.

– Te miként erősítesz mentálisan?

Igyekszem mindig a pozitívumokra fókuszálni, erősíteni a jövőbe vetett hitem. Az egyik működő trükköm, hogy minden reggel öltözzünk fel úgy, mintha az irodába mennénk. A home office-ban való munkavégzés a családi élet ilyen-olyan vonzataival sajnos sokszor a sportolás rovására megy, különösen a járványhelyzet gördítette akadályokkal. De legalább a napi sétát rendszeresen beiktatom a tennivalóim sorába.

Gazdasági és projektigazgató

Cégünk, a Marktsoft Kft, leányvállalatával, a németországi S&N Invent csoporthoz tartozó ABISCON SAS Kft-vel együtt több, mint húsz éve aktív szereplője a nearshore szoftverfejlesztői piacnak. A szinte kizárólag a DACH-régióra korlátozódó tevékenységünk magas hozzáadott értékű mérnöki szolgáltatásaival teszi lehetővé a hosszútávú együttműködést megrendelőinkkel, a logisztikai, ipari és pénzügyi területeken.

Az új munkatárs elsődleges feladata a nyugdíjba vonuló kollégánk munkájának gördülékeny átvétele és a céget irányító menedzsmentben való aktív részvétel. Az összetett feladatkörben egyik oldalról az operatív ügyvezető jobbkeze a napi cégirányítási feladatokban, másik oldalról felelős a pénzügyi területért.

“Gazdasági és projektigazgató” bővebben

KÜLÖNLEGES ÜZEMMÓDBAN

Ellenszerünk: előre gondolkodás, céltudatos tervezés, optimizmus

A koronavírus helyzet miatt még március közepén jóváhagyta vezetőségünk a home office munkavégzésre való átállást mindenkinek, a már addig is alkalmazott szabályok betartása mellett. Az irodába is be lehetett járni azzal, hogy akkor még nem tudtuk, mikor lesznek még komolyabb szigorítások, így a munkaeszközeinket (laptop, töltő, fejhallgató) kocsikáztattuk olykor. A rendkívüli helyzet és a vesztegzár aztán okozott némi félelmet mindannyiunkban, hiszen a megváltozott körülmények és a bizonytalanság nem kifejezetten motivációs tényezők.

Ám a híresen jó csapatszellemünk, de mindenekelőtt a döntéshozók gyors reagálása átbillentett minket a kezdeti megtorpanásokon. Nem hagytak időt arra, hogy az aggodalom beárnyékolja munkamorálunkat. A rendkívüli helyzet kezdetétől garantálva voltak a működésünkhöz szükséges feltételek, mi pedig gyorsan alkalmazkodtunk a kialakult helyzethez. Sikerült a nyelvtanfolyamokat is online platformra helyezni, a napi működésünket szinte teljesen virtuálissá tenni. A kommunikáció fontossága különösen felértékelődött, ami a transzparens napi munkavégzés miatt elengedhetetlenné vált. Az előre gondolkodás és a céltudatos tervezés is felkerült a „to do” listára. Akkor még úgy tűnt, az átmeneti állapot hetekre szól csupán…A különleges üzemmód azonban máig tart, de szerencsére a projektjeink futnak tovább: a piaci hatásoktól erősen érintett partnereink is a digitalizációs projektek továbbvitele mellett döntöttek.

Mi továbbra is nyitottak és optimisták vagyunk a jövőnket illetően.

Senior Angular Developer

Azonnali kezdéssel keresünk elkötelezett munkatársakat csapatunk további bővüléséhez IT és fejlesztés területére

Senior Angular Developer

Rosenheim-i partnerünkkel való hosszútávú termékfejlesztési együttműködés keretében változatos feladatkör vár Rád. Ez átfogja az új rendszerek koncepcióját, a felhőalapú alkalmazások fejlesztését, karbantartását és az üzemeltetés támogatását.

 

Feladatok:

 • Részvétel felhőalapú alkalmazások fejlesztésében
 • Frontend oldali megoldások fejlesztése, funkcionális bővítése és karbantartása
 • Responsive UI koncepciójának kialakítása
 • Projektfelelősök technikai támogatása a felhőalapú alkalmazások fejlesztésében

Elvárások:

 • Kommunikációképes német nyelvtudás
 • Szakirányú felsőfokú végzettség
 • Többéves Web-frontend fejlesztési tapasztalat
 • TypeScript, HTML5, CSS/Less/Sass kimagasló programozási ismerete
 • Angular és Bootstrap gyakorlati használatában szerzett mély tudás
 • Ideális esetben Java know-how

Amit kínálunk:

 • Egy növekvő vállalat hosszútávú perspektívája
 • Modern munkakörnyezet
 • Barátságos légkör, lapos céghierarchia
 • Személyes és szakmai fejlődési lehetőségek

Partnerünk, a rosenheim-i székhelyű Agenda-Software, az elmúlt három évtized alatt a német adó- és könyvvizsgálói piac egyik meghatározó szoftvermegoldás-szállítójává nőtte ki magát. Az erőteljes és stabil növekedésű, családi vállalkozással való kooperációhoz olyan munkatársakat keresünk, akik elkötelezettek a magas hozzáadott értékű és sikerorientált munkavégzés iránt. Cserébe izgalmas kihívásokat, egyénre szabott támogatást, vonzó perspektívákat és kiváló munkafeltételeket kínálunk.

Szoftverfejlesztő (C#/.NET/Angular)

Európa logisztikai piacának egyik legnagyobb szereplőjével közös hosszútávú fejlesztési projektjeinkhez keresünk munkatársakat. A magas rendelkezésre állású, hatalmas adatmennyiséget kezelő webalkalmazások továbbfejlesztése és a megújuló üzleti követelményekhez igazodó új feladatok folyamatos kihívást és fejlődési lehetőséget biztosítanak

Szoftverfejlesztő (C#/.NET/Angular)

Feladatok:

  • Szoftverfejlesztés nemzetközi környezetben, SCRUM módszertan szerint
  • Tervezési folyamatokban való részvétel, dokumentációkészítés, tesztelés és üzembehelyezés támogatása

Elvárások:

  • Felsőfokú szakirányú végzettség
  • A következő technológiák nagyrészének magas szintű ismerete: ASP.NET MVC, .NET Core, HTML 5, CSS/Scss, Angular, JavaScript
  • Relációs adatbázisok ismerete
  • Kommunikációképes angol nyelvtudás
  • Magas minőségi követelményeknek megfelelő munkavégzés

Ami még jól jöhet:

  • Enterprise rendszerek fejlesztésében szerzett tapasztalat
  • TFS/Git használata feladat- és verziókezelésre
  • Clean Code tapasztalat
  • Német nyelvtudás

Amit kínálunk:

  • Versenyképes fizetés
  • Kihívásokkal teli, érdekes feladatok, nemzetközi projektekben
  • Családias, kellemes munkakörnyezet
  • Felkészült, nagytudású kollégák melletti tanulási lehetőség
  • Változatos, felelősségteljes munkavégzés mind önállóan, mind csapatban

Munkakör:

  • Programozó, Fejlesztő
  • Rendszertervező
  • Teljes munkaidő

 

Elkönyveltük: az Agenda a precizitás mércéje

Az adózási- és üzleti tanácsadási szoftverek piacán a TOP 3-ban szereplő vállalati és üzleti szoftver szolgáltató AGENDA Informationssysteme GmbH & Co. KG Rosenheimben immár 33 éve a szakma szoftveres támogatója. A változó törvényi környezet és a bevételek kiszámíthatósága hívta életre azt a megoldást, hogy több mint 17.000 ügyfél él a szoftver bérlésének előnyeivel. Ami egyúttal azt is garantálja, hogy az ügyfelek folyamatosan naprakész megoldásokkal dolgozhatnak. A cég profi hozzáállását kollégánk, Richárd a saját bőrén tapasztalhatta nemrégiben egy rövid vendégmunka során. Az első hónapban kapott egy hetekre lebontott forgatókönyvet, ami rövid időn belül biztosította számára az Agenda teljes keresztmetszetében való kiigazodást, valamint egy „Keresztapát” (MBS) is, aki türelemmel és jókedvvel hozta testközelbe a Delphi és az alkalmazások alapjait. A figyelmes kollegák mellett a vérprofi intranet is ámulatba ejtette. Például egy munkatárs nevét (vagy monogramját) beírva azonnal látta, hogy a gépe be van-e kapcsolva… (furcsamód mindenkinek rendes asztali gépe volt, két nagyszerű PWR mentes monitorral), milyen feladatok tartoznak hozzá, illetve milyen jogosultságokkal rendelkezik. Richárd olyannyira integrálódott a rendszerben, hogy a környékbeli éttermek napi ajánlatával is egy kattintással képbe tudott kerülni percek alatt. Azóta már 4 fős Marktsoft csapat napi szinten tapasztalja meg  Budapestről a Rosenheimi fejlesztés örömeit Legyen Őn is olyan, mint Richárd, tesztelje a német precizitást az Agenda-val!

további infók:

www.agenda-software.de